Close up van een arm van een pianostemmer met in de hand een stemsleutel, de piano is geheel open dus je ziet alle snaren en de hamertjes.

ONZE DIENSTEN VOOR UW INSTRUMENT

Weet dat uw instrument in goede handen is bij EBO~IVO en met liefde en met alle vakmanschap wordt behandeld. Opdrachten voeren we uit binnen het afgesproken tijdsbestek, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

0049 (0) 177.469.71.50

ALLE DIENSTEN


Onze verschillende diensten bestaan uit: pianostemmen, intonatie, revisie, restauratie, taxatie en het maken van een offerte voor reparaties
voorzien van gedegen advies voor de toekomst.

PIANOSTEMMEN

De stemming wordt uitgevoerd op oorspronkelijke wijze, namelijk "op gehoor met stemvork". Daarbij wordt de norm van de concerttoon van 440 Hertz indien mogelijk aangehouden. Door verandering van luchtvochtigheidsgraad en temperatuur is bij normaal gebruik een stemming nodig van één tot twee keer per jaar.

Het is mogelijk om U op te nemen in het klantenbestand, wij zullen U dan contacteren voor de periodieke stemming. De intonatie van een instrument is de "finishing touch". Deze speciale behandeling van de hamerkoppen geeft klankkleur aan Uw piano of vleugel en accentueert het karakter. Behandeling van het hamerkopvilt is delicaat maar het brengt Uw instrument tot spreken en haalt het beste er uit.


25 jaar ervaring!

Oude totaal versleten toetsen van een piano die rijp is voor een restauratie.

Contact

Al onze diensten zijn een kwestie
van goed vertrouwen!

Contact

+++ 25 JAAR!


Wij hebben ruim 25 jaar ervaring met alle verschillende facetten die behoren tot het mooie vak van pianostemmer, restaurateur en
taxateur en zien uw opdracht met vertrouwen tegemoet.

Close up van een hand die op een calculator een taxatie van een piano berekend.

REVISIE & REPARATIE

Bij revisies en restauraties richt ik mij op de originaliteit en authenticiteit van instrument, materiaal en onderdelen. Mijn doelstelling is deze zo veel mogelijk te cultiveren want... "vernieuwing is niet altijd verbetering". Slijtagemateriaal zoals leer en vilt worden volgens oorspronkelijke samenstelling vervangen.

De materialen die werden gebruikt toen het instrument gebouwd werd, zoals geitenleer voor de hamernoot of schapenwol of konijnenhaar voor vilt, zijn veelal nog verkrijgbaar. De vaste onderdelen van hout en metaal worden verregaand behouden of indien nodig gerepareerd. Wij zijn gekwalificeerd om alle soorten reparaties te doen!

foto van Het Gulpener Deerehuuske dierenwinkel website in Gulpen Limburg

TAXATIE & OFFERTE

Om erachter te komen in welke staat Uw instrument zich bevindt bied ik een kosteloze en mondelinge taxatie of offerte voor een reparatie of stemming aan. Indien U niet zeker bent over de staat van Uw instrument wil ik U graag terzijde staan. Deze kennismaking met U en het taxeren duurt ongeveer een half uur tot een uur.

Dit geldt echter alleen voor Regio de Voerstreek - Maastricht en omgeving in een straal van ongeveer 50 km. Een schriftelijke taxatie of een taxatie buiten deze regio wordt in rekening gebracht. U kunt graag vrijblijvend naar de mogelijkheden informeren door mij onder het genoemde email-adres of telefoonnummers te contacteren.

Vraag offerte